Selecteer een pagina

Vroeger als klein meisje zijn wist ik niet wat ik wilde worden. Nou… ik wist het wel. Ik wilde moeder worden!
Alleen; daar kan ik niet mijn brood mee verdienen. Daar kan ik niks van betalen. Wel krijg je er een heleboel liefde van, wat natuurlijk ontzettend geweldig is. En wat ik uit eindelijk ben geworden: Moeder!
Vanaf de hele periode van het kleine meisje tot wie ik nu ben, als een bijna 31-jarige volwassen vrouw, heb ik veel verschillende studie-keuzes gedaan, een aantal afgerond en een aantal ook niet afgerond.
Wat wil je nou worden?

Dierenarts worden of kok, gastvrouw, jurist, verpleegkundige. Noem maar op.
Heb ook van een heleboel opleidingen geproefd of het ook echt bij mij aansloot.

Ik ben begonnen bij AOC Terra Groen, daar heb ik leren lassen. Iets waarvan ik bij mezelf dacht; ‘wat heb ik hier nou aan?’ Het is leuk dat je het kan, het is ook een handige vaardigheid als je het kan. Ik heb er alleen in mijn carrière niks meegedaan.
Binnen deze school heb ik ook dierenverzorging gedaan, groenvoorziening, plantenteelt en bloemschikken. Ja, het komt allemaal vast wel van pas. Wanneer ik in de tuin werk of een boeket samen wil stellen. Een paar terug heb ik een rouwboeket mogen maken voor op de kist van mijn oma. Ik moet zeggen; het is mooi bloemstuk geworden, gemaakt met haar favoriete bloemen.
Het is allemaal niet wat ik uiteindelijk ben geworden.

Halverwege deze opleiding ben ik geswitcht van opleiding en ben ik de horecakant opgegaan.
Overdag ging ik naar school, ’s avonds en een gedeelte van de nacht werkte ik bij de pizzeria. Er bleef bijna niks over van mijn nachtrust.
Plus dat ik altijd aan het werk was wanneer mijn vrienden en familie vrij waren. Feestdagen, vakantie, weekenden, onregelmatig werken.
Toen ben ik de verzorgingskant opgegaan. Ik heb een baantje gehad in de Thuiszorg als interieurverzorgster. Leuke contacten gehad met de mensen waar je kwam. Van verschillende leeftijden en beperkingen. Ik heb er wel veel van geleerd… Vooral hoe ik mijn huis schoon moet houden. Als student zijnde kan dat nuttig zijn. Of het altijd schoon was op mijn studenten kamer, dat is nog maar de vraag…

Maar goed. Toen kwam ik van het vmbo af en dacht ik ‘Ik wil advocaat worden!’ Dus heb ik me aangemeld bij de SJD MBO 4 (Sociaal Juridische Dienstverlening). Dit heb ik een half jaar geprobeerd, totdat ik de wetboeken voor me kreeg en te horen kreeg dat ik ze grotendeels uit mijn hoofd moet leren. Uhm ja… Nee toch niet. Te veel vakjargon, totaal niet mijn ding.
Wat blijft er dan over? Er blijft genoeg over…. Lees meer in deel 2.